top of page

Adverteren op Pinterest (Pinterest Ads)

Pinterest onderscheidt zich als een visueel zoekplatform dat gebruikers inspireert met ideeën voor diverse aspecten van hun leven, van mode en interieurdesign tot recepten en doe-het-zelfprojecten. Met miljoenen actieve gebruikers biedt Pinterest een uniek podium voor merken om hun producten en diensten te promoten in een inspirerende context. 


Adverteren op Pinterest, ook bekend als Pinterest Ads, stelt bedrijven in staat om hun zichtbaarheid te vergroten en hun doelgroep te bereiken op momenten dat deze openstaat voor nieuwe ideeën en aankoopbeslissingen. Door de kracht van visuele ontdekking te benutten, kunnen bedrijven effectief de aandacht trekken en een langdurige impact maken.

Neem contact op

Jarenlange Expertise

Datagedreven

Creatief en Effectief

Transparant

Voordelen van Pinterest Ads

Het adverteren op Pinterest biedt significante voordelen voor merken en adverteerders. Ten eerste bereik je met Pinterest Ads een publiek dat actief op zoek is naar inspiratie en bereid is om te investeren in producten die hun leven verrijken. Dit betekent dat de advertenties niet als opdringerig worden ervaren, maar als een waardevolle toevoeging aan de zoektocht van de gebruiker. Bovendien biedt Pinterest gedetailleerde targetingopties, waaronder interesses, demografie, en zoekgedrag, waardoor je jouw campagnes nauwkeurig kunt afstemmen op de meest relevante doelgroepen. Met rijke pins kunnen adverteerders productinformatie direct integreren in hun pins, wat de weg naar aankoop vergemakkelijkt en de conversieratio's verbetert.


De belangrijkste voordelen van Pinterest Ads zijn:


  • Lange levensduur van pins: Advertenties (Pins) blijven lang zichtbaar en kunnen jarenlang verkeer genereren.

  • Hoog aankoopgericht publiek: Gebruikers komen vaak naar Pinterest met de intentie om ideeën te verzamelen en aankopen te doen.

  • Visuele ontdekking: Uitstekend platform voor producten die visueel aantrekkelijk zijn en ontdekt kunnen worden via beeldzoekopdrachten.

  • Gespecialiseerd publiek: Vooral populair bij vrouwen en voor categorieën zoals mode, interieur, DIY en recepten.

clark-tibbs-oqStl2L5oxI-unsplash.jpg

Kosten Pinterest Ads

De kosten voor Pinterest Ads variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals campagnedoelstellingen, targeting en concurrentie binnen je sector. Gemiddeld kunnen kosten per klik (CPC) liggen tussen de €0,20 en €1,50. Belangrijke factoren die de kosten beïnvloeden, omvatten:


  • Campagnetype: Of je nu kiest voor merkbekendheid, verkeer naar je website, of conversiecampagnes, elk doel heeft zijn eigen kostenstructuur.

  • Targetingcomplexiteit: Specifieker getargete campagnes kunnen hogere kosten met zich meebrengen, maar ook beter gekwalificeerd verkeer.

  • Concurrentie: In populaire categorieën of seizoenen kunnen de advertentiekosten stijgen vanwege verhoogde vraag.


De investering in Pinterest Ads gaat verder dan alleen het directe advertentiebudget. Het omvat ook de tijd en middelen die worden besteed aan het creëren van visueel aantrekkelijke advertenties die resoneren met het Pinterest-publiek.


De kosten van Pinterest Ads installeren en beheren hangt af van de specifieke vraag. Voor een indicatie van de kosten per dienst verwijzen we graag naar onze menukaart. Image by Studio Republic

Meer dan 100 mooie bedrijven gingen je voor 

Pinterest Ads uitbesteden

Ben je klaar om de visuele en inspirerende wereld van Pinterest te verkennen met jouw merk? Begin met het vaststellen van duidelijke doelstellingen voor je campagne, of het nu gaat om het vergroten van merkbekendheid, het stimuleren van verkeer naar je website, of het verhogen van conversies. Maak gebruik van Pinterest's creatieve advertentiemogelijkheden, zoals standaard pins, video pins, en carrousel pins, om je boodschap op een boeiende manier over te brengen. 


Zorg ervoor dat je pins geoptimaliseerd zijn voor zoekopdrachten door relevante trefwoorden en beschrijvingen toe te voegen. Monitor en analyseer de prestaties van je campagnes om inzichten te verkrijgen die je kunnen helpen bij het verfijnen en verbeteren van je strategieën. 


Begin vandaag nog met adverteren op Pinterest en ontdek hoe dit unieke platform jouw bedrijf kan helpen groeien en bloeien.Neem contact op

Tijd
bottom of page